Széchenyi 2020

Varázslatos darab készül

Sikert aratott a Bolero
2018. október 16., kedd
Pillantás a kulisszák mögé
2018. november 10., szombat
Összes

Varázslatos darab készül

Ma délelőtt tartotta a Székesfehérvári Balett Színház a Diótörő családi balett tervelfogadását. Egerházi Attila, a produkció rendező-koreográfusa bevezetőjében leszögezte: az előadás alapvetően gyerekeknek és gyereklelkű felnőtteknek szól, ezért az egész látványvilágot ennek megfelelően alakítják ki.

Színes, látványos jelmezek és kellékek, részben épített, részben vetített díszletek teremtik meg azt a mesevilágot, amelyben a történet játszódik: a díszletet Árvai György tervezte, Andrea T. Haamer jelmezeit Szelei Mónika igazítja a társulatra, a látványt Bajkó György szcenikus tartja kézben.

A darabhoz Falvay Miklós médiaművész komputergrafikával teremti meg a fantáziavilágot: a virtuális díszletek közül kiemelkedik az északi fényre emlékeztető fényjáték és a történet egyik fő helyszíne, a kristálypalota, amely többször is átalakul a mese során. Falvay Miklós lenyűgöző alkotásaival a fehérváriak rendszeresen találkozhatnak – például hamarosan a Fehérvári Advent idején is –, de ez az első színházi munkája.

Fotó: Lőrincz Miklós

Ma délelőtt tartotta a Székesfehérvári Balett Színház a Diótörő családi balett tervelfogadását. Egerházi Attila, a…

Közzétette: Székesfehérvári Balett Színház – 2018. október 26., péntek