Széchenyi 2020

Sikert aratott a Bolero

„A balettet nem érteni, érezni kell”
2018. október 10., szerda
Balázs Nikolett
2018. október 21., vasárnap
Összes

Sikert aratott a Bolero

Nagy sikerrel mutattuk be új kortárs táncszínházi estünket a Vörösmarty Színházban: a Bolero című összeállításban öt produkciót láthatott a közönség. Előadás előtt „Beszéljük meg!” címmel találkozóra is invitáltuk a műfaj kedvelőit a teátrum kávézójába.

A Bolero című kortárs táncszínházi előadás a társulat első triple build, vagyis három felvonásból álló estje. A felvonásokat semmi sem köti össze egymással: a triple build-ek esetében nem egymásra épülő „történetről” beszélünk, hanem különálló előadásokról van szó, amelyeket egy-egy szünet választ el egymástól.

Az első felvonás első etűdje, a Blablabla humorba csomagolva nevettetett saját magunkon, hétköznapi problémáinkon. Az est második darabja, az Aquarell szivárvány egy keserédes hangulat, a felvonást záró Csókok pedig vidám tánc-puzzle volt. A második felvonásban a Zárt függönyök című produkció szerepelt, amelyben persze szétnyílt a függöny, és egy ismeretlen-ismerős világra, akár saját világunkra csodálkozhattunk rá, népes szereplőgárda segítségével. Az estet lezáró harmadik felvonásban a Rúzs című darab Ravel Bolerójának elementáris zenei megnyilvánulásait fogalmazta tánccá, és egyre hevülő tempóval és dinamikával, lüktetve érte el tetőfokát. Valamennyi produkció koreográfusa Egerházi Attila, Harangozó-díjas koreográfus, a Székesfehérvári Balett Színház igazgatója.

Előadás előtt a teátrum kávézójában Cristina Porres Mormeneo balettmester és Egerházi Attila, az intézmény igazgatója műhelytitkokba is beavatták a nézőket. Beszéltek az egyes produkciók megszületéséről, a próbafolyamatról, és persze magáról az új intézményről is, hiszen a város tavasszal alapította meg a Székesfehérvári Balett Színházat.

Fotó: Simon Erika (ÖKK) és Lőrincz Miklós

Nagy sikerrel mutattuk be új kortárs táncszínházi estünket a Vörösmarty Színházban: a Bolero című összeállításban öt…

Közzétette: Székesfehérvári Balett Színház – 2018. október 16., kedd