Széchenyi 2020

Készülünk az Egyensúlyünnepre

Hároméves a balettszínház!
2021. augusztus 5., csütörtök
Az Egyensúlyünneppel elkezdődött
2021. augusztus 14., szombat
Összes

Készülünk az Egyensúlyünnepre

Augusztus 13-án, pénteken a balettszínház társulata is részt vesz a Székesfehérvári Királyi Napok látványos megnyitóján, az Egyensúlyünnep című dramatikus történelmi játékon, melynek ma tartottuk a helyszíni összpróbáit a Nemzeti Emlékhelyen.

A különleges előadást Matuz János, a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ művészeti intendánsa írta és rendezte, szereplői a Szabad Színház színészei, Balogh Mihály és Szabó Miklós, az unokát Pál-Nagy Botond alakítja. Énekesek – Eszes Nina, Farkas Eszter és Szabó Dániel – is szerepet kaptak a megnyitóban, és zenészeket – Hámori Jánost és Ölvedi Gábort – is láthatunk, hallhatunk a színpadon. A darabban közreműködnek a Székesfehérvári Balett Színház és az Alba Regia Táncegyüttes táncosai és a BIAK Circuschool cirkuszművészei is. A produkció koreográfusai Egerházi Attila és Majoros Róbert, a zenét Szirtes Edina Mókus jegyzi, a zenei vezető Cserta Balázs.

Az Egyensúlyünnep című produkciónak augusztus 13-án, pénteken 20.30 órakor lehet részese a közönség a Nemzeti Emlékhelyen, de aki személyesen nem tud részt venni a nyitóceremónián, az a Fehérvár TV élő adásában követheti az eseményeket.

Fotó: Lőrincz Miklós