Széchenyi 2020

Kalandos szeptember

Folytatjuk a Ráhangolódást
2020. augusztus 29., szombat
Pályázat
2020. október 5., hétfő
Összes

Kalandos szeptember

Nagy utazások, nagy várakozások, nagy örömök, nagy találkozások, mindez négy városon át: táncoltunk Székesfehérvár, Pécs, Budapest és Eger városában is – igazán mozgalmas hónapot zártunk. 

A szeptembert műhelymunkával kezdtük. A Mozdulj Fehérvár! című programsorozatunkat a nyílt napokhoz hasonló „Ráhangolódás” műhelymunkával indítottuk el 2020. február 15-én, amire nyár óta újra várjuk korhatár nélkül azokat, akik kíváncsiak a kulisszatitkainkra, megnéznének egy balettpróbát, beszélgetnének táncművészeinkkel, vagy akár ki is próbálnák, milyen táncosnak lenni. A szeptember 12-i „Ráhangolódás” első felében vendégeinknek ismét bemutattunk egy táncgyakorlatot, majd részleteket láthattak egy darab próbafolyamatából. Ezt követően az érdeklődők beszélgethettek a balettszínház táncművészeivel, balettmestereivel, valamint a társulat vezetőjétől. A program záró akkordjaként közös táncra invitáltuk a jelentkezőket.

Másnap, szeptember 13-án már Pécs felé utaztunk, hiszen meghívást kaptunk a pécsi Maratoni Tánctalálkozóra. A táncgálán közel húsz jelentős hazai táncegyüttessel együtt vehettünk részt a társulat és a közönség legnagyobb örömére a Blablabla című előadásunk pas de deux-jével.

Szeptember 15-én a Blablabla – Arrhythmia c. esttel vettünk részt a XIV. Pécsi Nemzetközi Tánctalálkozón, mely egyben októberi székesfehérvári bemutatónk ős- és előbemutatójának számított.

Szeptember 18-án a budapesti Nemzeti Táncszínházban a Naplementét adtuk elő, mely lényegében egy táncköltemény, a Székesfehérvári Balett Színház és a nagy hagyományokkal rendelkező Nemzeti Táncszínház koprodukciójában létrehozott táncjáték, amely a Nemzeti Táncszínház csodálatos színházának kamaraszínpadára készült és ott is mutattuk be.

A hónapot Egerben zártuk, szeptember 26-án a Zárt függönyök és a Bolero előadásainkkal szerepeltünk a IX. Egri Stúdiószínházi Táncfesztiválon, melyet kilencedik alkalommal rendezett meg a GG Tánc Eger és a Gárdonyi Géza Színház.

Tartsanak velünk októberben is!