Széchenyi 2020

Januárban ismét nyílt nap!

Diótörő kedvcsináló
2018. december 19., szerda
Felhívás próbatáncra
2019. január 11., péntek
Összes

Januárban ismét nyílt nap!

Januárban ismét nyílt napra invitálja a Székesfehérvári Balett Színház a tánc, a színház és a táncszínház iránt érdeklődő nézőket, akik szeretnének betekintést nyerni a város balettszínházának kulisszái mögé: január 26-án, szombaton 10 órától a Táncházban a vállalkozó szelleműek akár együtt is táncolhatnak a társulat tagjaival.

A város új kulturális intézménye az évad során havonta rendez ilyen nyílt napokat egy-egy szombat délelőtt. Az esemény során fellebbentik a fátylat arról, hogy a Székesfehérvári Balett Színház táncművészei miként készülnek előadásaikra és miként áll össze egy táncszínházi produkció. Legutóbbi, novemberi nyílt napunk iránt is óriási volt az érdeklődés, a jelenlévők sok mindent szerettek volna megtudni Egerházi Attila balettigazgatótól és a társulat tagjaitól.

Az érdeklődők ezúttal is testközelből tekinthetnek meg egy balett- vagy kortárstánc-gyakorlatot, majd azt követően tanúi lehetnek egy repertoár próbának. A testek „beszédét” a szavak követik: a résztvevőknek interaktív beszélgetés keretében alkalmuk nyílik találkozni a táncművészekkel, balettmesterrel, koreográfussal, valamint a társulat vezetőivel. A bátrabbaknak egy rögtönzött „próba” keretében alkalmuk nyílik együtt táncolni a társulat táncművészeivel.

A január 26-án, szombaton 10–12 óra között zajló nyílt napra húsz érdeklődőt tudtunk fogadni, a létszám már betelt.

A tervezett program:

9.45 A látogatók fogadása a Táncház előtt

9.55 Csoportos bevonulás a terembe. Váltócipő vagy zokni használata kötelező!

10.00 Egerházi Attila balettigazgató tájékoztatója, majd nyilvános próba a közönség bevonásával és beszélgetés a koreográfussal, táncosokkal