Széchenyi 2020

Gondolatok életről, halálról, férfi és nő kapcsolatáról a tánc nyelvén

Paletta és Művészkorzó
2020. augusztus 9., vasárnap
Évadnyitó társulati ülést tartottunk
2020. augusztus 28., péntek
Összes

Gondolatok életről, halálról, férfi és nő kapcsolatáról a tánc nyelvén

Hangulatos környezetben a táncé volt a főszerep a Csajághy Laura Színpad szombat esti előadásán. A Székesfehérvári Balett Színház három „táncversből” álló, kétrészes előadással várta a közönséget a kápolnásnyéki új szabadtéri játékhelyszínen.

Az idei nyáron nyitotta meg kapuit a kápolnásnyéki Csajághy Laura Színpad. A nyári szezonban kilenc estén át összesen tíz előadással várják a közönséget. A hamarosan záruló első évad repertoárjában az operett, musical, komolyzenei koncertek és gyermekelőadások mellett helyet kapott a tánc is.

A Székesfehérvári Balett Színház három „táncversből” álló, kétrészes előadással készült a szabadtéri fellépésre. A Blablabla humorba csomagolt, mégis elgondolkodtató táncmű, szatirikus kortárs balett, amely mosolyt csalt a nézők arcára. A Bolero Ravel lüktető zenéjére született alkotás, amelyben a nő és a férfi, az élet és a halál a főszereplő. A Zárt függönyök pedig feltáratlan titkokat rejtettek, amelyek megoldását a táncosok és a rendező a közönségre bízta, akik elgondolkodtató kérdésekkel és jó élményekkel térhettek haza.

https://www.facebook.com/pg/fehervaribalett/photos/?tab=album&album_id=1239061376461791

A Székesfehérvári Balett Színház következő előadására szerencsére nem kell sokat várni, hiszen augusztus 16-án, vasárnap a Zichy ligeti Családi pikniken láthatja őket a közönség. A Székesfehérvári Királyi Napok keretében délelőtt gyermekjátszóval, hangszerbemutatóval majd délután kiskoncertekkel folytatódó programban 20.30 órakor lép színpadra a Zárt függönyök és a Bolero táncnovellákkal a Székesfehérvári Balett Színház.