Széchenyi 2020

»

Loading Events

« Összes esemény« All events

  • This event has passed.

ELMARAD! Prométheusz előtt: közönségtalálkozó

január 28., 18.00 - 19.00

JegyinformációkTicket infos
A Székesfehérvári Balett Színház 2022. január 28-ára tervezett Prométheusz bemutatója és az azt megelőző közönségtalálkozó a társulat tagjainak megbetegedései miatt elmarad. Az előadás pótlásáról a balettszínház hamarosan tájékoztatja a közönséget.
A bemutató előtt 18 órától Egerházi Attila igazgató és a produkció balettmesterei – Cristina Porres Mormeneo, Leigh Alderson és Fernando Gabriel Luis Luis – közönségtalálkozót tartanak a Vörösmarty Színház földszinti nézőtéri büféjében Gimesi-Kramár Judit produkciós menedzser vezetésével.

Alexander Ekman: Szeszély
Alexander Ekman 2006 nyarán, a barcelonai IT Dansa közreműködésével alkotta meg a Szeszély című, humorral telített darabot emberekről, akik szakadatlan küzdenek a beilleszkedéssel, és folyton racionálisan igyekeznek viselkedni. Hogyan próbáljuk fenntartani ép elménk látszatát még akkor is, mikor legbelül az őrület kerülget bennünket? A mű egésze való életből vett, változatos szituációkat mutat be. Ekman a próbákat nézve döbbent rá, hogy egy különös musicalt sikerült alkotni, mely sötét és szomorú. Valójában nem eldönthető, hogy nevetni kellene-e, vagy sem. Humoros, de nem igazán vicces. Szomorkás, mégsem annyira szomorú. Élvezetes, ám mégsem annyira kellemes.

Egerházi–Beethoven: Prométheusz
Beethoven zenéje izzik, mint a tűz. A tűz olyan szimbólum, amely jól kifejezi az ember vágyát a fényre és az ismeretlen megismerésére. Egerházi Attila értelmezésében Prométheusz antihős. Ez a helyzet tragikomikus elemeket visz a történetbe, és a balett egyfajta burleszkké alakul.

Bemutató: 2022. január 28., péntek 19 óra Vörösmarty Színház

RészletekDetails

DátumDate:
január 28.
IdőpontTime:
18.00 - 19.00

HelyszínVenue

Vörösmarty Színház
Fő utca 8.
Székesfehérvár, 8000 Magyarország
+ Google Map
WeboldalWebsite:
www.vorosmartyszinhaz.hu