Széchenyi 2020

Nagy sikerrel zárult a Prágai Kamarabalett előadása Székesfehérváron

10. Színházi Olimpia: vendégünk a Prágai Kamarabalett
2023. March 24., Friday
Álláshirdetés: operatív ügyintézőt keresünk
2023. May 6., Saturday
Összes

Nagy sikerrel zárult a Prágai Kamarabalett előadása Székesfehérváron

A Székesfehérvári Balett Színház a Prágai Kamarabalettet, Csehország legnagyobb professzionális, független tánctársulatát látta vendégül 2023. április 4-én a 10. Nemzetközi Színházi Olimpia keretében. A magyarországi olimpiához csatlakozó budapesti és vidéki teátrumok 70 helyszínen 550 előadással várják a közönséget.

A Prágai Kamarabalett az elmúlt fél évszázadban figyelemre méltó sikereket ért el, a cseh és a prágai táncművészet elismert nagykövetévé vált, rangos díjakat nyert el külföldön is. A jelenleg tíz állandó taggal és hat gyakornokkal dolgozó, saját technikai stábbal és menedzsmenttel rendelkező társulat a magyarországi közönséget is elkápráztatta.

A két felvonásos Intimate Clouds című előadás a székesfehérvári Vörösmarty Színházban Jiří Pokorný Black Clouds Don’t Cry (Fekete felhők nem sírnak) című alkotásával kezdődött és Petr Zuska által koreografált Intimate Letters című darabbal folytatódott, melyet Leoš Janáček második vonósnégyesére készített el a Zemlinsky Quartet tolmácsolásában.

Fotó: Vasvári Tamás

A Székesfehérvári Balett Színház számára a Színházi Olimpia a vendégelőadással még nem ért véget. A Budapest Táncszínház meghívására 2023. április 14-én a Bolero és Parádé című darabjaikat mutatják be a fővárosban.