Széchenyi 2020

Mathilde megérkezett, kezdődhet a Szeszély

Nemes ügy mellé álltunk
2020. July 29., Wednesday
Balettünk az új szabadtéri színpadon
2020. August 4., Tuesday
Összes

Mathilde megérkezett, kezdődhet a Szeszély

A Székesfehérvári Balett Színház már az októberi Carmen estjére készül, melynek egyik része Alexander Ekman koreográfiája, a Szeszély című táncvers, táncnovella. A próbákat Ekman betanító balettmestere, Mathilde van de Meerendonk vezeti.

A Székesfehérvári Balett Színház már az októberi Carmen estjére készül. A produkció három része: a Carmen cselekményes balett, táncdráma és az Arrhythmia táncvers, táncnovella, melyek Egerházi Attila koreográfiái, valamint a Szeszély (WHIM), aminek koreográfusa a világhírű svéd táncművész és koreográfus, Alexander Ekman.

A táncosok ezen a héten a Szeszély című táncvers, táncnovella koreográfiáját tanulják. A próbákat Ekman betanító balettmestere, Mathilde van de Meerendonk vezeti. Mathilde a hágai konzervatóriumban végzett. Táncos pályafutását az NDT társulatában kezdte, majd 1981-től szabadúszóként Barcelonában dolgozott különféle táncprojektekben. Vendégmesterként dolgozott Göteborgban, Amszterdamban, Sydney-ben, a Finn Nemzeti Balettben, a Dán Táncszínházban. Az utóbbi több mint 10 évben a barcelonai IT Dansa fiatal tánctársulatának oktatója és állandó próbavezetője az Institut del Teatre Tánckonzervatóriumában. Egerházi Attila itt ismerkedett meg a holland balettmesterrel, akit most Székesfehérvárra is meghívott.

Mathilde ezen a héten már a társulattal van, ahol egyidejűleg balettgyakorlatokat is tart, valamint megkezdték a Szeszély próbáját. A Szeszély törött mese, a modern társadalom káoszát mutatja be, azt, hogy miként viselkedünk kívülről megfelelően, egészségesen, miközben belül az őrület szélén állunk. Ekman felkér bennünket, hogy induljunk el az emberi érzelmek felé vezető úton, a közönség pedig októberben vele is tarthat majd a Székesfehérvári Balett Színház legújabb, háromrészes bemutatóján.