Széchenyi 2020

Fantomfájdalom Szarvason

Fantomfájdalom a Táncfesztiválon
2021. June 14., Monday
Egyensúlyünnep
2021. July 15., Thursday
Összes

Fantomfájdalom Szarvason

A Székesfehérvári Balett Színház augusztus 12-én, csütörtökön, 20.30 órakor a Szarvasi Vízi Színházban mutatja be a trianoni békediktátum századik évfordulójára készült, Fantomfájdalom című táncdrámát.

Közép-Európa szívében, Békés megye kapujában új szabadtéri játszóhely született 2011 júniusában. Szarvason, a festői szépségű Holt-Körös partján egy különleges atmoszférájú, közel ezer ember befogadására alkalmas színházat adtak át. A Szarvasi Vízi Színház Magyarországon egyedülálló építészeti megoldásként egy finoman stilizált várkastély és egy amfiteátrum szelíd ötvözeteként épült fel egy remekbe szabott új gyalogos fahíd szomszédságában. Ez a színpad egyfajta összművészeti játszóteret kíván biztosítani a hazai és a Kárpát-medencei színjátszásnak.

A Fantomfájdalom nem törekszik az igazságtalan döntéshez vezető, vagy az azt követő politikatörténeti események bemutatására. Az alkotók egy nagy történelmi pannó megrajzolása helyett hétköznapi emberek sorsain, küzdelmein és tragédiáin keresztül mutatják be, miként hathat a politika, a háború, valamint egy csodálatos ország felszabdalása, és az egyén önazonosságára érzéketlen nagyhatalmi logika a szétszakított családok életére.

Jegyvásárlás: https://viziszinhaz.jegy.hu/program/fantomfajdalom-121930/713470