Széchenyi 2020

Café de la Danse

Köszönjük Szarvas!
2021. augusztus 15., vasárnap
A művész dolga az újrateremtés
2021. augusztus 30., hétfő
Összes

Café de la Danse

A Székesfehérvári Balett Színház is részt vesz a Café de la Danse kétnapos, ingyenes rendezvényen, melyen az érdeklődők megismerkedhetnek a kortárs tánccal a Fejér megyei Kápolnásnyéken augusztus 27-én és 28-án.

A Café de la Danse fantázianevet viselő minifesztivál célja, hogy a kortárs táncot egy mindenki számára elérhető műfajként definiálja újra, valamint a régióban már ismert társulatok előadásain és fiatal táncművészek rövid performanszain keresztül hozza közelebb a nézőket a tánc világához.

Idén a FrenÁk TársulAt előadásában az ikonikus InTime és a minden korosztály számára élvezetes, örök élményt nyújtó Twins című előadás lesz látható. A közönség személyesen is találkozhat a Kossuth-díjas, nemzetközileg elismert koreográfussal, a két előadás alkotójával, Frenák Pállal.

A Székesfehérvári Balett Színház a Franc című egyfelvonásos tánckrimit, és a karantén időszakra utaló Aritmia című rövid etűdöt mutatja be az eseményen, a közönségtalálkozókon Egerházi Attila, a társulat igazgatójának, a Harangozó- és Jeszenszky Endre-díjas koreográfusának részvételével.

Az idén először megrendezett fesztivál hagyományteremtő jelleggel a következő években további társulatok bevonásával egy egyre átfogóbb képet kíván nyújtani a magyarországi kortárs tánc világáról. A meghívott neves társulatok előadásaihoz kapcsolódóan közönségtalálkozók és beavató foglalkozások várják a résztvevőket, melyek közvetlen párbeszédet kezdeményeznek a művészek, a koreográfusok és a nézők között, minden filozófiai vagy esztétikai előirányzat nélkül, kiemelt hangsúlyt fektetve a látvány által keltett érzetekre. A vállalkozó kedvűek workshopokon is részt vehetnek, akár táncos előképzettség nélkül is.

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött, mely az alábbi linken elérhető űrlap kitöltésével lehetséges:
https://forms.gle/gyv73eLDnrPbVypJ9

Társulatunk szereplései:
augusztus 27., péntek
17 óra – Halász Gedeon Eseményközpont, nagyterem: Aritmia (az előadást követően közönségtalálkozóval)
18.15 óra – Halász Gedeon Eseményközpont, kisterem: Tánc workshop tapasztalattal rendelkező amatőröknek Kovalszki Boglárka és Fernando Gabriel Luis Luis magántáncosokkal (maximális létszám 15 fő)
19.15, 21.30 óra közönségtalálkozó a művészekkel
augusztus 28., szombat
15.15 óra – Halász-kastély, színpad: Tánc workshop tapasztalattal rendelkező amatőröknek Kovalszki Boglárka és Fernando Gabriel Luis Luis magántáncosokkal (maximális létszám 15 fő)
20.30 óra – Csajághy Laura Színpad: FRANC (esőnap: augusztus 29., vasárnap)
21.30 óra koccintás a művészekkel

A rendezvényen való részvétel járványügyi feltételei a mindenkor érvényben lévő előírásokhoz igazodnak. Erről részleteket a rendezvényt megelőzően az esemény Facebook oldalán is hírt adnak: www.facebook.com/events/360151715551411

Fernando Gabriel Luis Luis és Kovalszki Boglárka