Széchenyi 2020

Homokrajzok: pótoljuk a tavasszal elmaradt előadást

Új premier: Carmen
2020. október 8., csütörtök
Magyar Érdemrend Lovagkereszt
2020. október 26., hétfő
Összes

Homokrajzok: pótoljuk a tavasszal elmaradt előadást

Hosszú szünet után november 3-án, kedden 19 órakor a társulat végre újra előadhatja a Homokrajzok című táncszínházi estet a Vörösmarty Színház nagyszínpadán, ahol ismét három egyfelvonásos kortárs balettet láthat a táncot kedvelő közönség.

Az első, a Félhomály félelmeinkről és a démonjainkkal vívott harcról szól. A második, az Eltűnőben címet viselő költői hangvételű táncmű, az emberi kapcsolatok törékenységéről, sérülékenységéről szól. A Kristian Ole Tangen norvég koreográfus által nyolc táncművészre komponált darab volt az első olyan mű a Székesfehérvári Balett Színház repertoárján, amelyet vendég koreográfus készített a társulat számára. Az estet záró harmadik, címadó balett, a Homokrajzok, amelyet Egerházi Attila rendez és koreografál, költői képet rajzol az elmúlásról, miközben a táncosi lét tiszavirág életű mivoltáról szól. A tánc – lényegét tekintve – mozdulatrajzok a térben, amelyek olyanok, mint vízre rajzolt vonalak, vagy homokba írt szavak, vagy akár egy tengerparton, gyerekkéz építette homokvár, amelyet az idő vagy egy óvatlan lépés elporlaszt.

Az előadásra jegyek kaphatók az Alba Regia Szimfonikus Zenekar pénztárában, a Vörösmarty Színház előcsarnokában (Székesfehérvár, Fő utca 8.), az InterTicket országos hálózatában, valamint a www.jegy.hu oldalon is.